Pogled na grad BorlGrad Borl je biser, ki ga ne smemo pustiti propasti.

Koncert ob soju sveč na gradu Borl

 Društvo za oživitev gradu Borl vabi na glasbeno-baletno doživetje 

KONCERT OB SOJU SVEČ

Petek, 6. september 2024, ob 18.00
Viteška dvorana gradu Borl

Izvajalki:
Inga Ulokina, violina
Dominika Kastelic, harfa

Posebna baletna gostja:
Danaja Šifrer 

Program:
C. Saint-Saëns, P. I. Čajkovski, A. Piazzolla

Vstopnina: 10,00 eur 
Otroci do 12. leta starosti imajo prost vstop.

Rezervacija in nakup vstopnic: 
preko kontaktnega obrazca tukaj, recepcija gradu Borl, tel.: 031 466 006, e-pošta: info@visitborl.si 

O izvajalkah: 
Inga Ulokina, violina

Študirala je na Hochschule für Musik Köln, magistrirala summa cum laude na Zagrebški akademiji za glasbo in se izpopolnjevala na  zasebni univerzi Antona Brucknerja v Linzu. Je zmagovalka in dobitnica več nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Solistično je nastopila z orkestrom Zagrebške akademije za glasbo, simfoničnim orkestrom Konservatorija Johann Joseph Fux Graz, Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije,  Zagrebškim komornim orkestrom in simfoničnim orkestrom Grex Symphoniacorum Univerze v Ljubljani, ki ga je  v prvi sezoni delovanja tudi vodila kot koncertna mojstrica.
Kot solistka in komorna glasbenica je nastopila na več festivalih v Evropi ter Aziji. Deluje kot koncertna mojstrica Ljubljanskega godalnega ansambla in Zagrebškega komornega orkestra. Je profesorica violine, komorne glasbe in orkestra na Glasbeni šoli Rogaška Slatina, vodja mednarodnega tekmovanja za mlade glasbenike Oskar Rieding v Celju, aktivno se posveča tudi koncertiranju.

Dominika Kastelic, harfa

Dominika Kastelic je mlada, a že mednarodno prepoznavna harfistka, ki jo odlikuje izvrstna tehnika, muzikalna poglobljenost ter stilska prefinjenost. Je študentka magisterskega študija na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu redne profesorice Mojce Zlobko Vajgl. Je aktivna koncertantka, svoj navdih najde tako kot solistka kot tudi komorna glasbenica. 
Prejela je več nagrad na državnem in mednarodnih tekmovanjih, med njimi sta državno tekmovanje Temsig (2018, zlata plaketa in 3. nagrada) in mednarodno tekmovanje Svirel (2017, zlata plaketa). V letu 2023 je bila članica priznanega Mediteranskega mladinskega orkestra (MYO) ki deluje v okviru mednarodnega festivala Aix-en-Provence v Franciji.
Svoje znanje redno izpopolnjuje na mojstrskih tečajih pri vrhunskih pedagogih - harfistih, kot so: Diana Grubišić Ćikovic, Irina Zingg, Patrizia Tassini, Şirin Pancaroğlu, Stephen Fitzpatrick in Emmanuel Ceysson.


 

Share:

Društvo za oživitev gradu Borl

Cirkulane 40/a, 2282 Cirkulane
Tel.: 02 795 32 00
elektronski naslov: grad.borl@gmail.com
Copyright © Društvo za oživitev gradu Borl | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com